10 március, 2010


M. TÓTH GÉZA A BERCSÉNYIBEN

SF

07 március, 2010

M. TÓTH GÉZA A BERCSÉNYIBEN


Újra ÉPÍTÉSZ KLUB, újra másképp.
Ne legyünk már szakbarbárok kéremszépen! Próbáljuk már néha levetkőzni azt a fránya építészetet!
Legyünk kultúremberek, és a kultúráltságunk ne merüljön már ki épületek fikázásával.
A kultúrát saját erőnkből magunkba kell szippantani, hogy minden téren naprakész, tájékozott ifjak legyünk.

Ezért is ajánlom nagy szeretettel figyelmetekbe M. TÓTH GÉZA animációs filmrendezőt.

Hely és Idő:

BERCSÉNYI NAGYTÁRSALGÓ
2010. MÁRCIUS 18. 18:00
(CSÜTÖRTÖK)

Program: Vetítés, csevegés, kaja, pia, ésatöbbi

Bővebben:
www.kedd.net

www.filmkultura.hu/regi/2008/articles/profiles/mtothgeza.hu.html

Ahhoz, hogy a sikert igazán át lehessen élni, szükség van valami megmagyarázhatatlan, rajtam kívülálló elemre is” – így vélekedik az Oscar-díjra jelölt Maestro rendezője, a KEDD Stúdió alapítója.

Mostanában sokat hallhattunk, olvashattunk M. Tóth Géza animációs filmrendezőről, s a magyar animációs filmgyártás hanyatlását látva, sikereit örömmel és biztató jelenségként éljük át.
Az Oscar-díjra jelölt Maestro című rövid animációs film szerzője 1992-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs filmrendező és vizuális nevelés tanár szakán. (1994 óta ugyanitt tanít). A főiskola egyetemmé válásáig és nevének megvá
ltozásáig – 2006 óta Moholy Nagy László Művészeti Egyetem, MOME – a Vizuális Kommunikáció Tanszék Animációs Szakirányának vezetője M. Tóth Géza volt.
Diplomamunkája, a Patkányfogó (1992) egy ígéretes fiatal bemutatkozása, már az elsőrangú Annecy Nemzetközi Fesztiválon is versenybe került, de talán még sikeresebb az Ikarosz című (1996) klasszikus felütésű munkája, amely több fesztiváldíj mellett az 1997-es Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjáért is versenyzett.
Miközben külföldön és itthon tanított, publikált, kurzusokat veze
tett, 2002-ben alapított egy saját céget, a KEDD Animációs Stúdiót. Ez a vállalkozás azóta több mint száz televíziós csatornaazonosítót és animációs reklámot tervezett és rendezett. Miközben a cég tevékenysége mint üzleti vállalkozás is sikeres, a stúdió egy egyedülálló műhely, amelynek tagjai alkotótársak, a szó klasszikus értelmében.
Itt készült a Maestro című (2005) 5 perces egyedi animációs rövidfilmje is, amelyet 2007-ben Los Angelesben az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölt.



SF