30 július, 2009

ÉPÍTÉSZ KLUB


Az ÉPÍTÉSZ KLUB egy olyan öntevékeny köri csoportosulás, melynek tagjai mindenféle rendezvényeket, épület látogatásokat és bejárásokat, előadásokat és beszélgetéseket, programokat szerveznek.
A BME- Építész klub 2008. nyarán alakult és azóta már- már kinövi öntevékeny köri jellegét.
A csapatban legfőképpen (most már) harmad-, negyedéves hallgatók tevékenykednek, de előfordulnak felsőbb éves egyedek is.
Ez a tevékenység nem mai találmány, hiszen már régebben is próbálkoztak egy ilyenfajta fakultatív jellegű program rendszeres fenntartásán, ami kisebb előadásokból, beszélgetésekből állt, zsíros kenyér és tea munícióval fűszerezve, családias környezetben. Sajnos egy idő után megszűntek ezek a programok és egy darabig nagy csönd volt jellemző ezen a téren.

Az építész klub nem csak nálunk (a BME-n) divatos jelenség. Kitűnő kapcsolatunk alakult ki a győri építész kar lelkes hallgatói csoportjával is :), így együtt működve könnyebben szervezhetünk nagyobb szabású rendezvényeket. Rendszeresen látogatjuk egymás programjait, már amennyire az idő engedi. Time is money... vagyis Time and money...

Az építész klub célja, olyan szakmához kapcsolódó területek érintése, olyan tudás szerzése, amelyet az egyetemen nem tudunk/tudhatunk/ engednek magunkba - lelkes hallgatókba - szippantani.

A klub "újraindulásakor" több jónak ígérkező ötlettel indult útnak, amelyekből meg is születtek a nagy művek, vannak olyanok amelyek elbuktak és vannak olyanok, amelyek még váratnak magukra.
Megvalósult programjaink közé tartozik: A heti egyszeri rajzkör, a Bercsényi nagytársalgóban; épület bejárások kirándulások építészekkel; beszélgetések, előadások és fórumok az épp aktuális építészeti témákból; kerti parti, mellyel szeretnénk egyfajta hagyományt teremteni a karon, hogy a hallgatók és oktatók közötti tátongó űrt kitöltsük valamennyire.



Szívesen látunk minden lelkes építész hallgatót, aki úgy érzi szeretne a kör tagjaival sorsközösséget vállalni, szeretne egy igazi közösség, egy baráti társaság eleme lenni, szeretne programok szervezésében és tanárainkkal, építészekkel való kapcsolattartásban részt venni
Várunk titeket és új építő jellegű ötleteiteket.

ÉK
www.epiteszklub.blogspot.com
epiteszklub@gmail.com


SF.