11 augusztus, 2009

Média Építészet Díja 2009 regisztráció

határidő: 2009. szeptember 20. 24 óra

Regisztrálni olyan tervekkel, és megépült épületekkel lehet, melyek az epiteszforum.hu oldalon publikálva lettek 2008. szeptember 10. és 2009. szeptember 13. között.

Amennyiben munkája még nincs az epiteszforum.hu oldalon, de szeretne résztvenni, kérjük küldje el azt e-mailben az editors[kukac]epiteszforum.hu címre legkésőbb 2009. szeptember 13-ig!

TOVÁBI INFORMÁCIÓ: LÁSD A LINKET http://mediadij.epiteszforum.hu/

" A DÍJRÓL

Épített környezetünk formálása a szakma és az értő nyilvánosság közös ügye. Meghívtuk Magyarország vezető nyomtatott és elektronikus (nem szakmai!) sajtójának képviselőit, hogy alapítsunk közösen egy építészeti médiadíjat, és rendezzünk nyilvános zsűrizést, ahol eldől, melyik épület tetszik nekik és a közönségnek a legjobban. Mivel általában a jog csak akkor enged (minimális és jórészt csak látszat) beleszólást a folyamatokba, amikor azok még tervezés alatt vannak, szeretnénk, ha a tervek közül is választanának egyet.

A zsűri az epiteszforum.hu oldalon legtöbb szavazatot kapott - előzsűrizett - hét tervet és épületet értékeli nyilvánosan, a nagyközönség előtt. A munkákat a tervezők személyesen mutatják be, ami nem csak arra jó, hogy az újságírók megismerik a szakmát, hanem arra is, hogy gyakoroljuk a közönség előtti fellépést, elképzeléseink rövid és tömör bemutatását. A zsűri értékelése után két építészkritikus véleményét is meghallgathatjuk, és ha kell, vitába szállhatunk velük. A díjat ugyan laikusok adják, akik éppen a mi segítségünkkel, a bemutatók, párbeszédek és építészkritikai vélemények által az építészet egyre képzettebb és értő közönségévé válnak.

Ez a díj nem szakmai presztízsről és pénzről, hanem a kommunikációról szól, aminek egy ilyen szándékosan “játékosan-komoly” keretet adtunk. Ez a díj nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nem csak egymást látjuk, hanem azt is, hogy kicsi és zárt szakmai berkeinken túl mit gondolnak a munkánkról a kultúra többnyire nem reflektorfényben élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői. Szerkesztők, rovatvezetők és újságírók figyelme sok százezer másik ember figyelmét tereli és befolyásolja, s ha ezt a díjazást nem is nézik annyian, mint egy focimeccset, évről évre fontosabbá válik és egyre több érdeklődés kíséri.

Idén lesz az ötödik alkalom, hogy együtt tölthetünk egy hosszú, de nagyon kellemes estét, aminek kezdetén köszönthetjük valamelyik idősebb, nagyrabecsült mesterünket, s amit izgalmas házak és tervek nézegetésével és a róluk való beszélgetéssel folytatva az epiteszforum.hu kilencedik születésnapján felbontott pezsgővel fejezhetünk be. Szeretettel várunk!

Pásztor Erika Katalina epiteszforum.hu"

Nincsenek megjegyzések: